*Nettavisen* Nyheter.

Krekar hyller Zarqawi

Mulla Krekar hyller den avdøde terrorlederen Abu Musab al-Zarqawi, og vil gjøre hva som helst for bin Laden.

22.06.06 17:42

Intervjuet med den kurdiske ukeavisen Awene er gjort kort etter at amerikanerne klarte å finne og drepe al-Qaidas leder i Irak, Musab al-Zarqawi. Om avdøde al-Zarqawi, som mistenkes å stå bak mange av terroraksjonene i Irak, sier Krekar ifølge TV 2 Nyhetene:

- Jeg er stolt av hva han har gjort og at han har blitt martyr.

Selv om al-Zarqawi var en ung mann, var han veldig effektiv og har gjort mye, påpeker Krekar.

Ville ofret seg for bin Laden
Dette er ikke første gang Krekar uttaler seg til Awene, som kommer ut i Nord-Irak. Også i mars hyllet han Osama Bin Laden, men denne gangen går han lenger. I intervjuet med Awene sier Krekar også at han vil gjøre hva som helst for bin Laden.

- Bin Laden, jeg kunne ofret meg for ham, er Krekar sitert på.

Krekar kaller Bin Laden en internasjonal politisk spiller med innflytelse over hele verden, og mener han har gjort mer i motstanden mot Vesten enn alle 57 muslimske nasjoner til sammen.

Krekar er egentlig utvist fra Norge fordi Oslo tingrett er enig med myndighetene i at han utgjør en trussel mot rikets sikkerhet. Men fordi det fortsatt er urolig i Irak, får Krekar fortsatt være i Norge. Overfor Awene snur Krekar litt på flisa:

- Dessverre kan jeg ikke reise tilbake og delta. Nå sitter jeg hjemme, og jeg er ikke fri. Det er femte år jeg sitter mellom domstolen, fengsel og hjemmet. Jeg er blitt fratatt alle rettigheter, og her er det loven som bestemmer, sier han.

Lite nytt
Førsteamanuensis Torkel Brekke ved Universitetet i Oslo er en av de som har forsket mest på mulla Krekars virksomhet. Til TV 2 Nyhetene sier han at Krekars uttalelser til Awene egentlig ikke sier noe nytt om Krekars verdensbilde.

- Det som eventuelt er nytt, er hva han tør å si offentlig, sier Brekke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.