RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar kritiserer al-Zarqawi

Sist oppdatert:
Mulla Krekar kritiserer al-Qaidas leder i et innlegg på Al-Jazeera.

Krekar gir den tidligere al-Qaida-lederen både positiv og negativ omtale i et innlegg som er publisert på nettsiden til Al-Jazeera. Blant annet kritiserer Krekar den tidligere al-Qaida-lederen for å ha drept sivile mennesker i både Irak og Jordan, men roser ham også ved å kalle ham en martyr.

Den egyptiske forskeren og islamisteksperten Diaa Rashwan forteller til TV2-Nettavisen at han tror Krekar valgte å skrive innlegget om Abu Mosab Al-Zarqawi ut i fra religiøse og ideologiske grunner.

- Mulla Krekar er en islamistisk leder og må derfor kommentere Al-Zarqawis død, sier Rashwan til TV2-Nettavisen.

Rashwan mener at det er helt naturlig for Krekar å engasjere seg når han sitter i den posisjonen som han gjør.

Den egyptiske eksperten Diaa Rashwan.

- Krekar er en politiker og har en ideologi som motiverer ham til å utale seg spesielt om det som skjer i hjemlandet Irak, sier han.

Kritisert av islamister
Krekars innlegg har fått konsekvenser i den grad at flere islamistiske ekstremister har kritisert Mulla Krekar åpenlyst på samme nettsted. De er lite begeistret for den negative omtalen av Al-Zarqawi, som ble drept i et amerikansk luftangrep for noen uker siden. Rashwan mener at sikkerheten til Krekar står på spill dersom han sendes ut av Norge.

Utrygt å sende ham hjem
Journalist og Irak-ekspert i den arabiske avisen Al-hayat ,Gaffar Al-Ahmar, sier til TV 2-Nettavisen at han er overbevist om at det ikke er trygt å sende Mulla Krekar til Irak og at det ikke finnes noen garanti for at sikkerheten hans vil bli ivaretatt.

- Norske myndigheter vet ikke at det har foregått en rekke brudd på menneskerettighetene i irakiske fengsler den siste tiden. Problemet i Irak er at regjeringen ikke sitter på så mye makt og at de ikke har oversikten over det som skjer i fengslene, sier Al-Ahmar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere