Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar svartelistet i Irak

Foto: Ole Peder Giæver
Sist oppdatert:
Mulla Krekar er ifølge irakiske myndigheter svartelistet i landet, og kan risikere dødsstraff dersom han blir stilt foran en irakisk domstol.

Les også: Blir ikke kvitt krekar

Kamran Karadahi, talsmann for den irakiske president Jalal Talabani, sier til Nettavisen at Mulla Krekar blir oppfattet som en terrorist av irakiske myndigheter, og at det hersker liten tvil om at han ledet terrororganisasjonen Ansar al-Islam.

- Jeg kan bekrefte at Krekar er svartelistet i Irak, og vi ønsker å få ham tilbake slik at vi kan straffe ham for det han og hans organisasjon har gjort i Irak, sier Karadahi til Nettavisen.

Risikerer dødsstraff
Karadahi sier at irakiske myndigheter ikke kan garantere for at Krekar ikke vil få dødsstraff dersom han blir funnet skyldig i en rekke terroraksjoner i en irakisk domstol.

- Vi har dødsstraff i Irak, og flere kriminelle og terrorister har nylig fått denne straffen. Irak kan ikke fjerne dødsstraffen bare for at Mulla Krekar skal kunne komme tilbake til Irak. Krekar må stilles for retten slik at han kan bli straffet for det han har gjort, sier han.

Krekars gruppe Ansar al-Islam er ifølge irakiske myndigheter ansvarlig for en rekke terroraksjoner mot kurdere som har resultert i drap.

Stor fiende
Utfra det Nettavisen erfarer anses Mulle Krekar som en stor fiende av landets president Jalal Talabani

- Vi har ikke noen råd til norske myndigheter, og dersom de ønsker å kontakte oss, vet de hvor de finner oss, sier Karadahi.

.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!