RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekars bror kidnappet

Sist oppdatert:
Mulla Krekars yngre bror ble onsdag i forrige uke kidnappet på åpen gate i hjembyen i Nord-Irak.

Familien mener det politiske partiet PUK (Kurdistans patriotiske union) står bak kidnappingen i Sulaymaniya.

- Vi har fått klare indikasjoner på at det er PUK som står bak. Vi har snakket med flere i organisasjonen, og alle sier at vi bare skal ta det med ro og vente, så kommer broren vår tilbake, sier Khalid Faraj Ahmad til NTB.

Det var den arabiske TV-stasjonen, al-Arabiya, som tok opp nyheten i sin morgensending mandag.

PUK er et av de viktigste partiene i Nord-Irak og blant de argeste fiendene til Ansar al-Islam, som tidligere ble ledet av mulla Krekar.

Søkte jobb
Mulla Krekars 32 år gamle bror, Sajf al-Din Faraj Ahmad, hadde fått tilsagn om en jobb i et firma som selger møbler og klær, men behøvde tillatelse fra PUKs etterretningspoliti i byen. Da han tok kontakt med dem den 10. februar, fikk han beskjed om at søknaden ville bli innvilget, men at han måtte komme tilbake dagen etter for å hente den.

- Det var da han var på veien til politistasjonen at han ble kidnappet. Vi vet ikke hvor han er, sier broren i Norge.

Mulla Krekar er ikke kjent med at broren er kidnappet. Han sitter varetektsfengslet i Oslo og har brev- og besøksforbud. Hans advokat Brynjar Meling skulle mandag møte Krekar i fengselet og orientere ham om kidnappingen. Slekten både i Norge og i Nord-Irak arbeider med å finne ut hvor 32-åringen kan ha blitt bortført.

Ikke politisk aktiv
- Grunnen til at 32-åringen er bortført er heller ikke kjent. Mannen, som for øvrig er handikappet etter å ha tråkket på en mine, skal ikke ha vært politisk aktiv i Sulaymaniya, forteller al-Arabiyas korrespondent i Oslo, Ashraf al-Kadra til NTB.

I stedet settes handlingen i forbindelse med to selvmordsaksjoner i byen Arbil søndag 1. februar.

Minst 56 mennesker ble drept da aksjonister sprengte partikontorene til PUK og KDP (Kurdistans demokratiske parti) i Arbil. En gruppe som kaller seg Ansar al-Sunna tok på seg skylden fem dager etter angrepet. Gruppen skal ha forbindelser til terrornettverket al-Qaida, men har også betegnet medlemmene i mulla Krekars gruppe, Ansar al-Islam, som sine brødre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere