RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krevde 3,4 millioner for Diana-foto

Sist oppdatert:
En paparazzi-fotograf ringte i all hast til The Sun og krevde 3,4 millioner kroner for bilder av en døende Diana.

Det er Sun-medarbeider Kenneth Lennox som i et intervju, som ble lest opp i den pågående Diana-høringen, forteller at han var hjemme på kvelden den 30. august da paparazzi-fotograf Romuald Rat ringte og tilbød avisen bildene, ifølge Sky News.

- Han sa at han hadde bilder av Diana som var involvert i en bilulykke og jeg kunne få de eksklusivt for 300.000 pund (red. anm. 3,4 millioner norske kroner), sier Lennow i intervjuet.

- Dodi alvorlig skadd

Prinsesse Diana døde på sykehuset i Paris, men var bevisst etter at bilen hun, Dodi Al Fayed, livvakten og sjåføren Henri Paul satt i kolliderte i en tunnell i Paris.

- Han sa at det var en alvorlig kollisjon. Dodi så ut til å være veldig alvorlig skadet. Diana så ut til å være lettere skadet, og så ikke ut til å være hardt skadet i det hele tatt, sier Lennox, og fortsetter:

- Og han kunne få bildene over til min elektroniske bildedesk med en gang. Jeg kastet ikke bort tid. Jeg måtte se disse bildene, men i prinsippet sa jeg ja til å kjøpe dem, forteller Sun-medarbeideren.

- Hadde blod i ansiktet

Bilene ble raskt sendt over. Det ene bildet viste Diana sittende i baksetet på bilen med ryggen mot en åpen dør - og det var blod i ansiktet hennes.

Et annet bilde viste en doktor ved Diana med en oksygenmaske.

De to bildene var ikke blant bildene som var tatt av Rat i tunnelen, og som senere ble beslaglagt av fransk politi, fikk juryen i den pågående Diana-høringen i London høre.

Satt på med motorsyklist

Fotografen satt på med motorsyklisten Stephane Darmon som fulgte etter bilen som Diana satt i inntil den krasjet.

Darmon sa i høringen at fotografene prøvde å gjøre noe positivt for de involverte i ulykken ved å flytte andre vekk fra bilen.

Men Richard Keen QC, advokaten til familien til Dianas sjåfør Henri Paul, reagerte på uttalelsen:

- Det mr. Rat beskyttet var ikke de skadde i kollisjonen, men de 300.000 pundene han eksklusivt akkurat hadde ringt inn til The Sun om fra tunnelen. Er ikke det saken? sa Keen i høringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere