Gå til sidens hovedinnhold

- Krevde 35 mill. for lekkasje

Josef Fritzl (73) forsøker å berike seg på lovbruddene han står tiltalt for.

Østerrikeren Josef Fritzl skal ha forsøkt å tjene penger ved å selge avskrifter fra politiavhørene til britiske tabloidaviser, melder tyske medier.

73-åringen står tiltalt for å ha holdt sin datter Elisabeth fanget i en kjeller i Amstetten i 24 år, gjentatte voldtekt, incest, samt drap på én av de syv barna han fikk med datteren.

Gjeld på 35 millioner
Fritzl skal ha forsøkt å forhandle med britiske aviser om å selge avskriftene eksklusivt for å nedbetale en gjeld på 3,5 millioner euro, noe som utgjør rundt 35 millioner kroner.

Men det ble aldri forhandlet fram noen avtale, skriver den tyske avisen Stern.

Mange av detaljene fra avhørene ble likevel offentliggjort i november, men flere østerrikske og internasjonale medier avsto fra å publisere det sensitive innholdet ut fra hensyn til ofrene.

Advokaten til datteren reagerer med avsky på at Fritzl forsøker å berike seg på lovbruddene han står tiltalt for, ifølge Herald Sun.

- Det er ille nok med alle lekkasjene om Elisabeth fra legene og politikildene. Men det er motbydelig at faren, som forårsaket all denne lidelsen, forsøker å tjene penger på dette, sier advokat Eva Plaz.

Men 73-åringen har ifølge lovverket rett til å selge avhørsavskriftene hvis han ønsker det.

- Det er ingenting som binder ham til taushetsplikt, sier talsperson for aktoratet, Gerhard Sedlacek, til avisen.

Risikerer livstid
Rettssaken mot Fritzl starter på nyåret og han risikerer livstid i fengsel dersom han blir funnet skyldig for drap.

Datteren Elisabeth skal ifølge Stern ha skrevet en dagbok under sine år i fangenskap, men påtalemyndigheten har så langt ikke gjort denne offentlig.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot