RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 11. september-dømt løslatt

Sist oppdatert:
Den eneste personen som er dømt for medvirkning til terrorangrepene mot USA 11. september 2001, kan bli løslatt på grunn av nye bevis.

Mounir El Motassadeq ble tidligere i år dømt til 15 års fengsel som medskyldig til at mer enn 3.000 mennesker mistet livet i angrepene i New York og Washington. Nå krever hans advokater at han løslates umiddelbart fordi de mener det ikke lenger finnes bevis mot ham.

Kravet ble fremsatt etter at en tysk domstol torsdag løslot en marokkaner som står tiltalt for å ha deltatt i planleggingen av terroraksjonene. Løslatelsen skjedde etter at dommer Klaus Rühle understreket at nye beviser taler for at Abdelghani Mzoudi er uskyldig. Likevel trekkes ikke tiltalen, og saken vil gå for retten som planlagt.

De nye bevisene i saken går ut på at Mzoudi ikke nødvendigvis visste om terrorangrepene selv om han kjente flere av de involverte.

Dette har dukket opp som en mulighet etter at en anonym kilde i forrige måned sa at bare fire personer i Hamburg var innblandet i angrepene, tre av dem selvmordspiloter, mens den siste var et høytstående al-Qaida-medlem som nå sitter i amerikansk varetekt. Det er trolig sistnevnte som er mannen bak de nye opplysningene.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere