RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever å få utlevert rwandere

Sist oppdatert:
Myndighetene i Rwanda har navngitt 15 personer de mistenker for å ha deltatt i folkemordet for 11 år siden, og som oppholder seg i Norge.

Nå reiser riksadvokaten i Rwandas hovedstad Kigali til Norge for å diskutere utlevering av de 15 flyktningene, melder NRK.

En av de 15 er beskyldt for å ha solgt 16.000 macheter til hutu-miltsen i dagene før massakren. Mellom 800.000 og én million rwandere mistet livet i massakren.

Rwandas riksadvokat mener samme mann også har vært involvert i finansieringen av folkemordet. Mannen benekter overfor NRK at beskyldningene mot ham er sanne, men vedgår at han solgte macheter, som ifølge ham er et helt vanlig jordbruksredskap i Rwanda.

De rwandiske myndighetene er oppgitt over at norske myndigheter har brukt over to år på å besvare en utleveringsbegjæring. Når riksadvokaten kommer til Norge, vil han derfor diskutere om de mistenkte skal utleveres til Rwanda, stilles for retten i Norge eller fremstilles for en internasjonal domstol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere