RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever avklaring om barnesoldater

Sist oppdatert:
FNs barnefond (UNICEF) ba tirsdag Tamiltigrene på Sri Lanka om å stanse den mistenkte rekrutteringen av barnesoldater.

UNICEF sier saken bør stå høyt på agendaen når regjeringen og opprørerne møtes for fredssamtaler i Geneve senere denne måneden, melder AP.

Norge legger til rette for samtalene mellom regjeringen i Sri Lanka og Tamiltigrene i Sveits 22-23. februar. Utviklingsminister Erik Solheim vil lede den norske delegasjonen.

- Partene bestemmer

- Norge er tilrettelegger for forhandlingene, men partene bestemmer selv hvilke temaer de vil ta opp, sier utviklingsminister Erik Solheim til TV 2 Nettavisen.

- Vil spørsmålet om barnesoldater bli behandlet?

- Jeg vil ikke kommentere innholdet i forhandlingene utover dette.

Våpenhvile
I en uttalelse ba UNICEF de to partene i konflikten om å «passe på at beskyttelsen av barn som påvirkes av konflikten står sentralt i samtalene.»

«Det er særlig viktig å få klarhet i den uløste situasjonen rundt rekrutteringen av barn. UNICEF appellerer igjen til Tamiltigrene om å stanse rekrutteringen av barn og å slippe alle barn i sine rekker», het det.

Hovedtema for forhandlingene er styrking av våpenhvileavtalen som ble inngått i 2002. Det er første gang på tre år at partene møtes til direkte samtaler på høyt nivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere