RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever britene henrettet

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Iran har lagt frem bevis for den britiske grensekrenkelsen, og enkelte grupper i landet krever at de 15 britiske fangene må henrettes.

TV 2 Sumo:- Bekymret for Iran-gislene

Iranske studenter demonstrerte torsdag utenfor den britiske ambassaden i Teheran, og krevde at de 15 britiske soldatene som holdes fanget i landet må stilles for en iransk domstol. En demonstrant holdt en plakat der det ble krevd at de 15 britiske angriperne måtte henrettes.

I en tale ble det hevdet at britene i fortiden har «servert verden mange løgner» og at de nå må lære seg «å respektere andre nasjoners rettigheter.»

Torsdag kveld har iranske myndigheter offentliggjort videobilder av da de 15 britene ble arrestert, i det som ifølge iranske myndigheter var iransk territorium. De har også offentliggjort detaljer fra de britiske soldatenes eget GPS-utstyr, som angivelig beviser at britene var i iransk farvann da de ble arrestert.

- Storbritannia burde akseptere det overgrepet de har begått. Dette vil hjelpe til med å løse saken raskere, sier Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki.

Han understreket at det britiske konsulatet i Iran vil få tilgang til de 15 fangene etter at de innledende avhørene er gjennomført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere