RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever drapsmistenkt pedofil avhørt

Sist oppdatert:
Foreldrene til Madeleine krever at politiet avhører en pedofil som er mistenkt for å ha drept Mari (5).

Spansk politi arresterte en 52 år gammel mann tirsdag som er mistenkt for å ha drept den spanske jenta Mari Luz Cortes (5).

Santiago del Valle Garcia er en tidligere straffedømt pedofil, og Kate og Gerry McCann krever nå at portugisisk politi avhører mannen for å slå fast hvor han befant seg dagen Madeleine forsvant.

DØMT: Santiago del Valle Garcia er en tidligere straffedømt pedofil. Nå er han mistenkt for å ha drept fem år gamle Mari Luz Cortes.

Funnet i en elv
Liket til Mari ble funnet flytende i en elvemunning i Huelva i nærheten av den portugisiske grensen 7. mars i år.

52-åringen skal ha fortalt politiet at jenta døde ved et uhell, og at han dumpet henne i elven fordi han fikk panikk, men politiet tror at han drepte henne.

- Vi håper at portugisisk politi vil samarbeide med spansk politi for å fastslå denne mannens bevegelser rundt tiden Madeleine forsvant, sier McCann-familiens talsmann, Clarence Mitchell, melder Daily Mail.

Madeleine McCann (4) forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Algarve 3. mai i fjor. Mens Mari Luz forsvant fra sitt hjem i Huelva, som er en 90 minutters kjøretur fra Praia da Luz, i januar i år.

Samme alder
- Vi har ingen indikasjoner på at det er en direkte kobling mellom de to sakene. Men tatt i betraktning av at de to stedene, hvor Madeleine og Mari Luz ble bortført, ligger forholdsvis i nærheten av hverandre, og at de to er omtrent i samme alder - så mener vi at det er viktig at det portugisiske politiet forsikrer seg om at det ikke finnes noen kobling nå som det har blitt gjort en arrestasjon, sier Mitchell.

Foreldrene Kate og Gerry McCann er formelt mistenkt i forsvinningssaken til datteren.

Les også: Sier unnskyld til Madeleine-foreldre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere