RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever eks-diplomat løslatt

Sist oppdatert:
Irans president krever at Storbritannia umiddelbart løslater en tidligere iransk diplomat. Eks-ambassadøren er ettersøkt for et attentat som drepte 85 personer i Argentina for ni år siden.

Irans tidligere ambassadør i Argentina, Hadi Soleimanpour, ble fredag framstilt for en domstol i London. Eks-ambassadøren er ettersøkt for attentatet mot et jødisk senter som drepte 85 personer i 1994.

Internasjonal arrestordre

Soleimanpour ble arrestert på grunnlag av en internasjonal arrestordre utstedt av Argentina i forrige uke. Han er siktet for å ha deltatt i sammensvergelsen bak attentatet. Siden februar i år har den tidligere diplomaten bodd i den nordengelske byen Durham siden februar i fjor på et studentvisum.

Nå skjerper Irans president Mohammad Khatami tonen overfor både Argentina og Storbritannia.

- Feilaktig beslutning

-Jeg håper den britiske regjeringen raskt vil omgjøre denne feilaktige beslutningen og be om unnskyldning. Den islamske republikken vil aldri godta denne ondsinnede og løgnaktige konspirasjonen mot Iran, sa president Khatami ifølge statlig iransk fjernsyn.

Både britiske og argentinske toppdiplomater ble lørdag kveld innkalt til utenriksdepartementet i Teheran, og overlevert kraftige protester mot arrestasjonen av Soleimanpour. De iranske myndighetene kunngjorde at de bryter det økonomiske og kulturelle samarbeidet med Argentina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere