RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix (Polaris)

Krever ekskonas nyre tilbake

Sist oppdatert:
Donerte nyre til kona da hun ble syk. Nå saksøker han henne.

Richard Batista fra Long Island i New York donerte for åtte år siden den ene nyren til sin kone for å redde livet hennes.

Nå vil han ha nyren tilbake, eller 20 millioner kroner, melder nydailynews.com.

- Redde ekteskapet
Batista, som selv er kirurg, donerte den ene nyren til kona Dawnell da hun for åtte år siden ble rammet av nyresvikt. Da hadde kona allerede vært gjennom to mislykkede transplantasjoner.

Operasjonen med mannens nyre var vellykket, og de neste fire årene overlevde også ekteskapet, som hadde hanglet en stund.

Ifølge Batista var doneringen i 2001 også et forsøk på å redde ekteskapet.

- Først og fremst ville jeg redde livet hennes. Deretter ville jeg redde ekteskapet, fortsatte 49-åringen under en pressekonferanse onsdag.

Utroskap
Men i 2005 ba Dawnell om skilsmisse.

- Det finnes ingen dypere smerte enn det sviket fra den personen man har viet livet sitt til. Jeg reddet livet hennes, men smerten er ikke til å leve med, sa Batista.

Sviket Batista snakker om er hans tidligere kones sidesprang. Etter å ha blitt frisk, startet kona et langt mer aktivt liv. Etter en skade under karatetrening, måtte hun til fysioterapi. Hun og fysioterapeuten utviklet et forhold, og skilsmissen ble ikke mindre bitter da hun også nektet eksmannen å treffe deres tre felles døtre.

- Vil dø
Ifølge Batista saksøker han sin ekskone for å få samvær med døtrene, i alderen åtte til 14, som han ifølge seg selv ikke har sett på flere måneder.

Sjansen for at han får tilbake nyren er svært liten, mener professor i medisinsk etikk, Robert Veatch.

- Dersom nyren tas ut nå, så vil hun dø eller måtte gå til dialyse resten av livet. Ingen respektabel lege vil utføre en slik operasjon, sier Veatch til skynews.com.

Kona selv har ikke kommentert eksmannens uttalelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere