RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever en halv million av avis

Sist oppdatert:
Skuespiller Mikael Persbrandt krever gigant-erstatning fra den svenske avisen Expressen.

Hans advokat Per Liljekvist bekrefter overfor konkurrenten Aftonbladet at de er så godt som ferdige med beregningen av summen.

- Det kommer å bli mellom 400.000 og 600.00 kroner, sier Liljekvist.

Løy
Den svenske tabloiden Expressen kan dermed måtte grave dypt i lommene for usannhetene i artikkelen som tok for seg Mikael Persbrandts angivelige opphold på en alko-klinikk.

Persbrandt hevder hele artikkelen er usann.

- Hele artikkelen er en eneste stor løgn. Jeg har aldri hørt om Alfagruppen og dessuten aldri vært akutt alkoholforgiftet, sa han da nyheten kom ut i desember i fjor.

Dårlig journalistikk
Expressen har bedt om unnskyldning, innrømmet dårlig journalistisk arbeid og tilbudt erstatning. Men Riksadvokaten har likevel tatt ut tiltale mot Expressens sjefsredaktør Otto Sjöberg. Om redaktøren blir funnet skyldig risikerer han bøter eller opptil to års fengsel.

Persbrandt og advokaten er nå klare for å levere inn gigantkravene til retten.

- Vi finpusser detaljene nå. Forhåpentligvis kommer vi til å faxe dem i løpet av kvelden, sier Liljekvist till Aftonbladet onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere