RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever livstid for Sara Svensson

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Påtalemyndigheten vil ha Sara Svensson dømt til livstid i fengsel for drapet på Alexandra Fossmo. Mens Svensson er nedtrykt i retten, ler Helge Fossmo.

Sara Svensson ble dårligere og dårligere mens aktor Elin Blank fredag fortalte hvordan påtalemyndigheten ser på Knutby-saken.

Svensson ble i Uppsala tingsrett dømt til psykiatrisk behandling. Tingretten kom fra til at Svensson hadde handlet under påvirkning fra Helge Fossmo, og at hun led av store psykiske forstyrrelser da hun skadet Daniel Linde og drepte Alexandra Fossmo 10. januar 2004.

Aktor Elin Blank mener at Svensson handlet på ordre fra Helge Fossmo, men at hun likevel var tilregnelig og at hun derfor må dømmes til livstid i fengsel.

Svenske Aftonbladet skriver at Svensson utover dagen har blitt mer og mer nedtrykt som følge av den brutale beskrivelsen.

«Da historien om hendelsene i Knutby kom fram så hun mer og mer berørt ut. Hun tittet ner i bordet og tørket øynene med et lommetørkle» skriver avisen.

Fossmo i godt humør
Helge Fossmo var derimot i godt humør fredag, og smilte til tider av påtalemyndighetens framstilling.

«Han til og med smålo og på noen steder under aktors framstilling gjorde han grimaser til sin advokat for å uttrykke at det var noe han mente ikke stemte» skriver avisen.

Fossmo er i dag dømt for drapet på Alexandra Fossmo, men han ble frikjent for drap på sin første kone Helene Fossmo. Påtalemyndigheten vil ha ham dømt for drap også på hans første kone.

Vil ha Fossmo dømt for to drap
- Dødsfallet til Helge Fossmos første hustru skulle se ut som en drukningsulykke, sa aktor Elin Blank i retten.

Det første dødsfallet vil trolig bli gjenstand for mer fokus under behandlingen i lagmannsretten. I tingretten sa ekspertene Svein Kleiven og Olle Nilsson at hennes hodeskader ikke kan ha oppstått som en ulykkeshendelse. Blank mener at det er usannsynlig at Helene Fossmo selv tok sovemedisin og etterpå ha valgt å gå på badet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere