RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever muslimske fanger frigitt

Sist oppdatert:
En gruppe palestinere har satt en 72-timers tidsfrist på å utveklse de to kidnappede journalister fra Fox News mot muslimske fanger i USA.

En hittil ukjent militant gruppe palestinere har påtatt seg ansvaret for kidnappingen av to journalister fra amerikanske Fox News.

Den palestinske gruppen, «Hellig Jihadbrigader», har satt en 72 timer tidsfrist på å utveksle de kidnappede journalistene mot palestinske fanger.

Den amerikanske korrespondenten Steve Centanni (60) og kameramann Olaf Wiig (36) fra New Zealand ble kidnappet 14. august fra en TV-van i nærheten av det palistinske hovedkvarteret i Gaza.

Blir behandlet bra
Onsdag viste Al Jazeera-TV en video av de kidnappede journalistene. Her sier de at de blir behandlet bra av kidnapperne, og ber om at det legges press på den palistinske regjeringen til for å få dem frigitt.

- Jeg ville bare la dere vite at jeg er her og er i live. Jeg sender min kjærlighet til min familie og mine venner, og ber om at dere gjør alt dere kan for å få oss ut herfra, sier Centanni

Steve Centanni sier at de har tilgang til rent vann, dusj, bad, mat og klær.

Lengst i fangenskap
Journalistenes palestinske sjåfør fortalte at bilen deres ble stoppet sent om kvelden mandag 14. august. Sjåføren fortalte videre at maskerte menn tvang begge journalistene til å sette seg inn i en annen bil, og deretter kjørte av gårde.

Dette er det lengste militante palestinske grupper har holdt utenlandske statsborgere fanget.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere