RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever Perssons avgang

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Opposisjonen mener statsminister Göran Persson er ferdig som politiker etter at den svenske regjeringen torsdag fikk knusende kritikk for håndteringen av tsunamikatastrofen i fjor.

Ifølge sluttrapporten til den svenske granskingskommisjonen utpekes Göran Persson som ansvarlig for handlingslammelsen i Utenriksdepartementet etter tsunamien.

- Mangelen på en kriseledelse i regjeringskanselliet var det største problemet med regjeringens og myndighetenes håndtering av katastrofen 2. juledag 2004. Det er derfor statsminister Göran Persson som har det overordnede ansvaret for manglene, sier formann i granskingskommisjonen Johan Hirschfeldt

Nå går opposisjonen kraftig ut mot Persson og sier hans dager som statsminister er over

- Enhver rimelig vurdering fra dem som leser rapporten viser at Persson er ferdig som statsminister, og at han i mange år har handlet på en måte som har svekket Sveriges evne til å håndtere alvorlige kriser, sier partileder i opposisjonspartiet Moderaterna Fredrik Reinfeldt til TV 2 Nyhetene.

- Man utpeker meg som den hovedansvarlige, og derom råder det ingen tvil: jeg har ansvaret, og jeg tar ansvaret, sier den svenske statsministeren Göran Persson selv.

Persson ønsker ikke en politisk strid om dette, og inviterer nå opposisjonen til å være med og bygge opp en kriseorganisasjon.

Se innslag om saken på TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere