Krever politisjekk av nye Strøm-tips

Marita Strøm (38) ble skutt og drept i Irak. Hennes 25 år gamle kurdiske ektemann er fengselt for drapet. Bildet er tatt like før hun reiste på ferie 9. august i år.

Marita Strøm (38) ble skutt og drept i Irak. Hennes 25 år gamle kurdiske ektemann er fengselt for drapet. Bildet er tatt like før hun reiste på ferie 9. august i år. Foto: Privat / SCANPIX

Advokat Brynjar Meling har mandag bedt norsk politi etterforske nye opplysninger som kan frikjenne ektemannen for drapet på Marita Strøm.

13.09.04 20:11

En uke er gått siden Marita Strøm ble skutt og drept i Nord-Irak. Ektemannen Osman Osman sitter fengslet - siktet for drapet.

Det bekymrer ektemannens advokat Brynjar Meling som har bedt norsk politi etterforske nye opplysninger i saken:

- Vi har ved vårt kontor fått en rekke henvendelser fra personer som har tilknytning til Kurdistan, som har familie der. De har kommet med opplysninger som vi mener bør etterforskes. Det som er skremmende er at de hevder at de tør ikke gå med disse opplysningene til kurdisk politi. Og derfor har vi nå i dag informert norske utenriksmyndigheter om det og ber også norsk politi etterforske dette, sier Meling til TV 2 Nyhetene.

Etter det TV 2 Nyhetene kjenner til, peker tipsene på mulige gjerningsmenn i et miljø Osman Osman var en del av da han bodde i Irak.

- De opplysninger som er kommet fram fremstår som plausible, men i forhold til at vi ikke kan henge ut noen, så ønsker vi at politiet skal etterforske det, fortsetter Meling.

Samtidig fortsetter kampen om parets tre barn. Ambassadør Peter Ræder snakket i dag med både den mistenkte og hans familie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag