Gå til sidens hovedinnhold

Krever selvmords-beklagelse

Parlamentarisk leder i KrF, Jon Lilletun, er rystet over at forstander Basim Ghozlan forsvarer selvmordsbombere.

- Jeg vil utfordre Basim Ghozlan i Det islamske forbundet til å beklager sine uttalelser om selvmordsbombere. Samtidig ber jeg om at Islamsk råd, der Ghozlans menighet er medlem, tar klart avstand fra forstanderens utsagn, skriver Lilletun i en pressemelding.

Basim Ghozlan, som er forstander i Det islamske forbundet, uttalte i dag til Kanal 24 at selvmordsbombing er akseptabelt dersom hvis målet i seg selv er akseptert.

- Hvis man angriper en grusom fiende, så er det ingen feig måte, tvert imot. De som gjør dette er faktisk meget modige, mener Ghozlan.

Han trekker fram Israel som et eksempel og mener alle bosettere er legitime mål for selvmordsbombere.

- Skaper islamfrykt
Jon Lilletun reagerer kraftig på uttalelsene.

- Ghozlans uttalelser er et forsøk på å legitimere terrorisme og er en direkte oppfordring til drap på sivile israelske bosettere. Absolutt ingen kamp kan rettferdiggjøre aksjoner som har til hensikt å drepe flest mulig mennesker, sier KrF-politikeren.

Lilletun frykter at Ghozlans uttalelser vil skape mer islamfrykt blant nordmenn flest. Han mener også det er skremmende at Ghozlan på nettstedet islam.no i et svar til en ung gutt har skrevet at selvmordsaksjoner er lov i islam, dersom krigen er lovlig.

- Det er svært urovekkende dersom en religiøs leder i Norge lærer unge personer at noen mål kan hellige et grusomt virkemiddel. Nå må det muslimske miljøet med Islamsk råd i spissen rydde opp og ta klart avstand fra Ghozlans uttalser. Den oppfordringen håper og tror jeg de vil ta. Vi må stå sammen i kampen mot terrorisme, avslutter Jon Lilletun.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar