*Nettavisen* Nyheter.

Krever skilsmisse for hjerneskadd datter

Foreldrene til en hjerneskadet kvinne ba mandag om skilsmisse på vegne av sin datter. Svigersønnen ønsker nemlig å la konen dø.

01.03.05 08:06

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo/Schindler Family Video (Scanpix)

Ektemannen Michael Schivano har gjentatte ganger bedt om at hans kone, Terri Schiavo må få dø etter å ha blitt holdt kunstig i live i 15 år. Ektemannen har fått medhold av en dommer i fjerne røret som sprøyter næring inn i magen på konen, noe som vil føre til at hun dør innen 14 dager. Dersom domsavsigelsen blir stående, fjernes røret 18. mars, melder nyhetsbyrået AP.

Foreldrenes bønn om å fortsette å holde datteren i live har pågått i mange år og mandag ba de en dommer om at datteren måtte få skillsmisse fra sin ektemann.

- Vi har bedt om skilsmisse fordi (Michael Schiavo) fullstendig overser Terri som sin kone. Han er gift med Terri, men han lever sammen med en annen kvinne og har to barn med henne. Det er ganske opplagt at hans prioriteringer ikke er i Terris interesse, sier kvinnens far, Bob Schindler og sa det ville være flaut for datteren å forbli gift med denne mannen.

Ektemannens advokat hevder fremstøtet kun er ment som et forsøk på å få utsatt saken. Han mener videre at dersom de to blir skilt, må Terris fremtidige verge innrette seg etter domsavsigelsen og få fjernet matrøret som holder kvinnen kunstig i live.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.