Krever støtte fra USA og Europa

Foto: Jacqueline Larma (AP)

Ahmed Korei har i prinsippet godkjent sin å bli utnevnt som nye palestinsk statsminister etter Mahmoud Abbas, men krever amerikansk og europeisk støtte.

08.09.03 09:12

Korei, som også går under navnet Abu Ala, ble utpekt av president Yasser Arafat etter at Mahmoud Abbas leverte sin avskjedssøknad forrige uke.

Både PLOs ledelse og Fatahs sentralkomite godkjente søndag Arafats forslag. Korei har vært en av Arafats nærmeste medarbeidere i en årrekke, og har siden 1996 vært president i den palestinske nasjonalforsamlingen.

Tjenestemenn som står Korei nær, sier at han i prinsippet har godtatt utnevnelse som ny statsminister, melder avisen Haaretz. Men ifølge Reuters krever Korei støtte fra USA og Europa før han offisielt sier ja til jobben.

- Jeg er ikke statsminister ennå. Jeg vil sjekke hva slags garanti amerikanerne vil gi, og jeg vil sjekke hva slags garanti og støtte Europa vil gi. Jeg er ikke redd for å mislykkes. Jeg vil finne ut om det er mulig å skape fred eller ikke, sier Korei til Reuters.

Korei har en fortid som fredsforhandler med Israel, og er en moderat politiker. Han var blant arkitektene bak Oslo-avtalen i 1993.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.