*Nettavisen* Nyheter.

Krever svar etter politi-skyting

New Yorks ordfører Michael Bloomberg er opprørt etter at politiet avfyrte 50 skudd mot et utdrikkingslag og drepte brudgommen.

27.11.06 20:57

Mandag møtte ordføreren i New York, Michael Bloomberg, flere samfunnsledere etter politiskytingen lørdag morgen hvor en afroamerikansk brudgom ble drept, melder nyhetsbyrået AP.

Full gransking av skytingen
Bloomberg er forferdet og lover en full etterforskning av hvorfor politimennene avfyrte 50 skudd mot utdrikningslaget utenfor en strippeklubb i Queens.

- For meg er det helt uakseptabelt og uforklarlig at man kan avfyre et femtitalls skudd, men det er opp til granskingen å finne ut hva som egentlig skjedde, sier Bloomberg, ifølge AP.

Reaksjonene har vært kraftige etter skytingen. Ledet av den kjente samfunnsfiguren Al Sharpton har det afroamerikanske miljøet i byen krevd full gransking av skytingen lørdag og slutt på politivold.

Skjøt ubevæpnede menn
Politiet avfyrte skuddene mot brudgommen Sean Bell (23) og to andre ubevæpnede menn mens de satt i en bil lørdag morgen. Bell døde av skadene, kun timer før han skulle gifte seg med kvinnen han hadde to barn med.

Fem politimenn som var involvert i skytingen, er nå fratatt pistolene sine og midlertidig permittert med lønn, opplyser en talsmann for New York-politiet.

- Kjørte på politiet
Ifølge politikommissær Ray Kelly, har øyenvitner og to politimenn som avfyrte våpen på lørdag, gitt forklaringer på hva som skal ha skjedd.

Vitnene sier bilen med utdrikningslaget kjørte på en sivilkledd politibetjent og en umerket politibil.

- Politiet krasjet
Trini Wright, som danser på strippeklubben hvor Bell hadde vært, har en annen versjon av det som skjedde. Hun stod ved bilen sin da hun så skytingen, og hevder det var politiet som krasjet inn i bilen med Bell og sine to venner.

- Politibilen kom rundt hjørnet og krasjet inn i bilen med utdrikningslaget. Politibetjentene hoppet deretter ut og skjøt mot den andre bilen, sier Wright til avisen Daily News.

Bell ble skutt to ganger og døde senere av skadene. Joseph Guzman (31) ble truffet minst 11 ganger, mens den andre passasjeren, Trent Benefield (23) ble skutt tre ganger. Mandag var Guzmans tilstand kritisk, mens Benefields tilstand var stabil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.