RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever svar fra Lula

Sist oppdatert:
Brasils president stiller tøffe krav til Norge.

Fredag formiddag har Brasils president Luís Inácio Lula da Silva hatt møter både med stortingspresident Thorbjørn Jagland og statsminister Jens Stoltenberg.

Lula hadde med seg en lang liste saker som han ønsket å ta opp med norske myndigheter. Blant de mest sentrale temaene er Norges posisjon i de fastlåste WTO-forhandlingene. Brasil krever at Norge kutter drastisk i landbruksstøtten, noe norske myndigheter har avvist tidligere.

På en pressekonferanse på statsministerens kontor klokken 11.45 vil Lula trolig bli bedt om å forklare Brasils standpunkt.

- Et sted går grensen og Brasils krav i WTO er over den grensen, har utenriksminister Jonas Gahr Støre uttalt til Dagbladet.

Biodrivstoff og reformen av FN vil trolig også komme opp. Brasil kjemper for å få fast plass i FNs sikkerhetsråd, og kommer trolig til å be om Norges støtte.

Lula og hans kone Marisa kom til Oslo torsdag ettermiddag. Det er første gang en brasiliansk president er på statsbesøk i Norge, og besøket er en gjenvisitt etter at kongeparet var i Brasil i 2003.

189927

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere