*Nettavisen* Nyheter.

Krever svar om Kabul-attentat

Per-Kristian Foss (H) vil ha svar fra utenriksministeren og forsvarsministeren etter Kabul-attentatet.

28.01.08 10:16

Høyres nestleder Per-Kristian Foss utelukker ikke lenger at partiet kan komme til å slutte seg til kravet fra Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti om en ekstern gransking av Utenriksdepartementet etter Kabul-attentatet.

Mandag sender Foss et brev til Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet der han ber statsrådene gjøre rede for hvordan de skal granske seg selv, skriver VG Nett .

- Jeg ønsker svar på hvordan de to departementene har jobbet sammen. Hvorfor og hvordan de har eller ikke har fulgt råd fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST), sier Foss til avisa.

Foss' partifelle og lagtingets president Inge Lønning støtter kravet om et svar. Han sier til VG at det har kommet fram ting i mediene som tyder på betydelig uenighet mellom Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet - blant annet om motstridende oppfatninger om sikkerheten.

Dagbladets journalist Carsten Thomassen og seks andre ble drept i angrepet på Serena hotell i Kabul 14. januar. UD-medarbeider Bjørn Svennungsen ble hardt skadd.

Annonsebilag