*Nettavisen* Nyheter.

Krigshelt avlivet ved feiltakelse

Foto: CBS TV (faksimile).

«Target» reddet trolig livene til 50 soldater, og har overlevd både skuddskader og bombeangrep.

Target var en blandingshund som tjenestegjorde i det krigsherjede Afghanistan. Hunden ble tidligere i år erklært som krigshelt etter at hun klarte å stanse en selvmordsbomber fra å ta seg inn i en militærleir.

Men da hunden kom tilbake til USA etter endt krigstjeneste, ble den avlivet ved en feiltakelse, skriver The Independent. Årsaken skal være at Target ble forvekslet med en annen hund.

Target klarte å avverge et selvmordsangrep da hun varslet amerikanerne ved å bjeffe på en selvmordsbomber, som var i ferd med å sprenge seg selv i luften med tolv kilo sprengstoff festet til kroppen.

Hendelsen skjedde i februar i den amerikanske leiren Dand Patan i nærheten av den pakistanske grensen. Etter dette ble Target behandlet som kongelig av de amerikanske soldatene.

Reddet amerikanske soldater
Selvmordsbomberen utløste bomben altfor tidlig som følge av Targets inngripen, noe som kan ha reddet livene til 50 amerikanske soldater, skriver avisen. Både Target og fem soldater ble skadd i angrepet.

Men Target overlevde både bombeangrepet og en rekke andre livsfarlige hendelser.

- Hun fikk navnet Target (målskive) fordi afghanerne vi bodde sammen med forsøkte hele tiden å ta henne. Hun er blitt skutt i beinet, og afghanerne kjørte faktisk over henne, sa sersjant Christopher Duke, som var en av soldatene som passet på hunden i det krigsherjede landet.

Innhentet av skjebnen
Han mener Target har klart å lure døden flere ganger.

- Hun har mer eller mindre vært gjennom det meste, sa han.

Men hunden ble til slutt innhentet av skjebnen.

Sersjant Terry Young er en av soldatene som ble reddet av Target under det mislykkede selvmordsangrepet. Young tok med seg hunden tilbake til USA da han var ferdig med tjenesten i Afghanistan tidligere i år.

Target fikk til og med en opptreden på «The Oprah Winfrey Show» etter å ha fått heltestatus i det amerikanske forsvaret.

Avlivet ved en feiltakelse
Men tirsdag ble det kjent at dyrebeskyttelsen i Pinal County, Arizona hadde avlivet Target ved en feiltakelse.

Target hadde rømt fra Youngs hage i forrige uke og ble plukket opp på gaten av dyrebeskyttelsen. Dyrebeskyttelsen beholdt henne over helgen, og hadde planer om å oppsøke eieren ved hjelp av sosiale medier og etterlysninger på lokalradioen.

På mandag ble imidlertid Target avlivet av en ansatt ved dyrebeskyttelsen som egentlig skulle avlive en annen hund.

- Jeg er virkelig knust. Jeg måtte overrekke beskjeden personlig til hundeeieren, og han og familien er naturligvis helt fra seg, sa leder for Animal Care and Control i Pinal county, Ruth Stalter, skriver The Independent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.