*Nettavisen* Nyheter.

Krigsskip fanget 19 pirater

Foto: ECPAD /SCH NICOLAS NELSON HANDOUT (EPA)

Piratene utenfor Somalia fikk problemer da dette fartøyet dukket opp i Aden-bukta.

10.01.09 21:15

De somaliske sjørøverne var i ferd med å borde et lasteskip i Aden bukta da den franske fregatten «Jean de Vienne» dukket opp.

Skipet fra Kroatia hadde sendt nødsignaler etter at de små fartøyene med væpnede somaliske pirater hadde tatt opp jakten i forsøk på å borde skipet.

Overlevert
Men istedenfor å innkassere løsepenger for verdifull last og mannskap, fikk piratene et oppgjør med den franske marinen.

Piratene ble tatt til fange. Franske myndigheter opplyser at de nå er overlevert til somaliske myndigheter, melder Reuters

Den franske fangsten skjedde bare tre dager etter at et annet fransk fartøy tok åtte somaliske pirater som forsøkte å borde et Panama-registrert fartøy.

EU-styrke
Adenbukta, som fører inn i Suezkanalen, er blant de mest trafikkerte skipsleder i verden. Det siste året har det også blitt verdens farligste på grunn av somaliske pirater. I desember gikk EU inn i området med en antipiratstyrke under britisk ledelse.

Dette var første gang EU gikk inn med militære styrker for å sikre sine interesser på denne måten. Styrken består av minst sju skip og flere fly som patruljerer området, og passer på konvoiene av skip. De franske krigsskipene er en del av denne styrken.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.