RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krise i Clinton-leiren

Sist oppdatert:
Støttespillerne til Hillary Clinton begynner å bli alvorlig bekymret for Barack Obama.

Hillary Clinton er i ferd med å bli presset inn i et hjørne hvor hun er absolutt avhengig av å vinne nominasjonsvalgene i delstatene Texas og Ohio 4. mars. Etter fem strake tap og dårlig oppslutning på meningsmålingene i det såkalte Potomac-valget, har Clinton samlet sine bidragsytere og støttespillere for å forsikre dem om at hun ikke er i ferd med å miste taket.

Trøtt og langt nede
Mandag samlet hun sine støttespillere, bidragsytere, superdeleagater og andre tilhengere til en konferanse. Flere av deltakerne sier at hun virket trøtt og langt nede, og ikke alle var overbevist om at den negative trenden var i ferd med å snu, skriver New York Times.

- Hun er nødt til å vinne Ohio og Texas med god margin, ellers er hun ute, sa en av superdelegatene som har gitt sin støtteerklæring til den tidligere førstedamen.

Flere av Clintons superdelegater innrømmer nå at de vil vurdere å endre mening dersom det viser seg at Obama får mest støtte blant velgerne, og dette er Clinton-leiren fullstendig klar over.

Dessuten koster det penger å drive en valgkamp. Obama samler inn rundt én million dollar om dagen, mens Clinton får inn under halvparten av dette. Dette har resultert i at Obama startet å sende dyre TV-reklamer i Texas og Ohio allerede mandag, mens Clinton venter til tirsdag.

Populær blant kvinner
Clintons sterke kort har vært latinamerikanerne og kvinnene. Men de nye meningsmålingene fra Maryland og Virginia viser at Obama har et klart overtak på de kvinnelige velgerne.

Obama har 54 prosent oppslutning blant de kvinnelige velgerne mot Clintons 40 prosent, viser meningsmålingene utført av American Research Group. I Virginia har Obama 53 prosent av den kvinnelige oppslutningen mot Clintons 40 prosent. Han er enda mer populær blant menn og den afroamerikanske velgergruppen i Maryland og Virginia.

Potomac-valget
Tirsdag ved lunsjtider norsk tid åpnet valglokalene i Washington D.C., Maryland og Virginia. Tirsdagens valg går under tilnavnet Potomac-valget, oppkalt etter elven som renner gjennom hovedstaden og de to delstatene.

Både Clinton og Obama trenger rundt dobbelt så mange delegater for å kunne sikre seg nominasjonen som krever 2,025 delegater. Dersom ingen får nok delegater innen partimøtet i Denver 20. august, vil det hele bli avgjort med superdelegatenes stemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere