*Nettavisen* Nyheter.

Krisehjelp til 150 studenter

Her bodde studenten som døde. Foto: (TVN24/TV 2)

De fire studentene som ligger skadet på sykehus i Krakow i Polen ble skadet da de forsøkte å redde venninnen fra Arendal fra gassforgiftning.

08.12.03 01:18

Den norske sjømannskirken har sendt krisehjelp til de vel 150 norske studentene i byen.

En av de norske studentene i Krakow i Polen ringte den norske sjømannskirken nesten umiddelbart etter ulykken, forteller utenlandssjef Espen Feilberg-Jakobsen til TV 2 Nettavisen.

Minnestund mandag
Sjømannskirken besluttet umiddelbart å sende en av to studentprester, som alltid er i beredskap for å kunne reise ut når norske studenter i utlandet, til Krakow. Det er omtrent 150 norske studenter i byen, og Feilberg-Jakobsen sier at dødsfallet selvfølgelig har gjort et sterkt inntrykk på alle.

- I samråd med universitetet og studentpresten Hanna Hagen har vi avtalt at vi skal holde en minnestund mandag formiddag, sier Feilberg-Jakobsen.

Skrives ut
De fire norske studentene som ble skadet er utenfor fare og skal skrives ut i mandag, opplyser Informasjonsrådgiver Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Totalt ble omtrent 20 personer skadet i gasslekkasjen. 19-åringen som døde studerte medisin på første året ved universitetet i Krakow. Hun døde av kullosforgiftning og ble oppdaget livløs mellom klokka sju og åtte lørdag kveld. Kvinnen bodde i en leilighet i en bygård sammen med en annen student, sier Nikolajski.

Hun skal ha blitt funnet på badet i leiligheten der hun bodde.

Ambassaderåd Jan Wilhelm Grythe ved den norske ambassaden i Warszawa sier at årsaken til ulykken kan være en feilkobling i ventilasjonsanlegget.

- Enten er det feilkobling eller feil bruk av gass. Vi har ingen opplysninger om at dette ikke skulle være en ulykke, sier Grythe.

Ambassaden og studentpresten skal bistå avdødes familie med å få henne hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.