RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krisepakke billigere enn fryktet

(Montasje)
Sist oppdatert:
Krisemilliardene USA hostet opp under finanskrisen strømmer tilbake.

USAs 700 milliarder dollar store krisepakke kalt TARP, som ble brukt til å redde blant annet AIG og en lang rekke andre finansielle institusjoner, blir mindre kostbar enn ventet, skriver epn.dk.

Når selskapene som mottok økonomisk støtte fra de amerikanske skattebetalerne gjennom TARP igjen kan drives på markedets betingelser. Har TARP kostet skattebetalerne mindre enn 50 milliarder dollar.

Halv pris
Med en totalkostnad på mindre enn 50 milliarder dollar, er halvparten av kostnadene i en tidligere prognose barbert vekk.

- De politikerne som vedtok denne pakken, republikanere og demokrater, fortjener ros for sin innsats. Det var en tøff avgjørelse å ta for dem. Hjelpepakkens påvirkning har vært overveldende positivt for økonomien og det amerikanske folk, sier Timothy Geithner, USAs finansminister.

Finansdepartementets andel i AIG kan komme til å gi opp mot 20 milliarder i gevinst når de selges til markedspris, sier Robert Gibbs, talsmann for Det hvite hus, ifølge epn.dk.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere