*Nettavisen* Nyheter.

Kriseplan nærmere mål

Den amerikanske krisepakken til økonomien passerer systemet i rekordfart.

Tirsdag kveld gir et samstemt representantenes hus sin endelige godkjenning til krisepakken på 150 milliarder dollar, som skal hjelpe til å få fart på den amerikanske økonomien.

NA24 - din næringslivsavis

Den problematiske situasjonen, drevet av dårligere boligmarked og kredittkrise, har gitt utslag i sterk tiltakslyst og vilje til enighet blant politikere. Behandlingen av stimulansepakken har foreløpig gått i rekordfart.

Senatet gjenstår
Før planen blir satt ut til live må den også godkjennes av senatet, og her ser det ikke ut til å gå like glatt.

Mandag foreslo demokrater i senatet å utvide pakken med 6 milliarder dollar. Deres forslag inkluderer eldre som lever utelukkende av trygd og styrker arbeidsledighetstrygden, men lavere maksimale skatteletter.

- Jeg tror ikke at senatet ønsker å spore av den avtalen. Og jeg tror ikke det amerikanske folket kommer til å ha mye tålmodighet for noe som helst som vil roe ned prosessen, sa Henry Paulson, Bushs finansminister, i en kommentar til senatets utspill, ifølge Associated Press.

Vil ikke gi seg
Men mange senatorer sier at de har rett til å ha sine ideer og at de aldri har blitt enige om å være ærbødige til representantenes hus og Det hvite hus på de endelige betingelsene. Senatets majoritetsleder Harry Reid sa seg enige i at forhandlingene først skulle foregå i representantenes hus, men han og andre senatorer vil fortsatt ha en finger med i spillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag