*Nettavisen* Nyheter.

Kristin fra Hokksund midt i terrordramaet

SLAPP MED SKREKKEN: Kristin Køhler Aaslund befant seg like i nærheten da hotellet i Sousse ble angrepet av terrorister. Det store bildet er hentet fra tunisisk TV og viser skadde som blir behandlet på stranda. Foto: Privat/Tunisia TV 1

Kristin Køhler Aaslund (38) tok med venninnenes to barn for å gjøre noe annet enn å ligge på stranda. Så fikk de vite om terrorangrepet på hotellet like ved.

26.06.15 18:17

HOKKSUND/TUNISIA: Kristin har vært i Tunisia flere enn 30 ganger. Med på turen denne gangen er tre venninner og tre barn.

Se saken i Drammens Tidende

To av barna, to 20 år gamle jenter, og Kristin ville ha en pause fra stranda fredag. De bestemte seg for å dra til et hotell som ligger like ved leiligheten de bor i.

Les også: Skjøt mot skrekkslagne turister på stranda

Der skulle de nyte en dag ved bassenget. Det ble ikke helt sånn.

– Det ble ikke veldig mye avslapping på oss. Jeg hadde nettopp kjøpt meg en øl og satt meg ved bassenget da en av jentene kommer og forteller meg at terrorister har skutt og drept mange på en strand som ligger like ved hotellet vi er på, sier hun.

Les også: Alt om angrepene i Frankrike og Tunisia

Mens de sitter og venter på at situasjonen skal roe seg slik at de igjen kan bevege seg fritt uten risiko, er de to unge jentene hun har med seg, livredde.

Og Kristin forteller at hun selv er redd.

Gåsehud

Hun forteller at hun har gåsehud over hele kroppen. Hun klarer ikke sitte stille, og hun tror ikke det blir mye søvn når natten kommer.

– Foreløpig holder vi oss på hotellet. Vi går ikke ut herfra før politiet gir oss beskjed om at det er trygt å gå ut, sier hun.

– Føler du deg trygg?

– Det blir feil å si at jeg føler meg trygg, men jeg er på det tryggeste stedet jeg kan være når situasjonen er som den er. Jeg har funnet en fluktrute som vi vil bruke dersom det skulle skje noe her, forteller hun.

Glad barna er hjemme i Norge

Mens vi snakker sammen flyr helikoptre lavt over hotellet. Kristin forteller om de to barna sine som er hjemme i Norge, sønnen på ti og datteren på 17.

– Jeg er glad de ikke var med på denne turen, sier hun.

Hun har gitt barnas far beskjed om at hun har det bra, men har så langt ikke snakket med barna sine.

– Hvordan får dere informasjon?

– Vi får vite hva som skjer fra tunisiske damer som følger med på nett på hotellet her, i tillegg til at vi får fulgt utviklingen via tunisiske venner. Det siste vi har fått vite nå er at tre hotell skal være angrepet av terrorister, sier Kristin.

Les også: PST vurderer trusselbildet etter angrepene i Frankrike og Tunisia

Hun forteller at de så langt ikke har blitt kontaktet av UD.

– Vi har fått gitt beskjed til alle som er hjemme i Norge om at vi har det bra, sier hun.

For tre år siden opplevde hun også dramatikk i Tunisia, like ved stedet terroristene nå slo til.

– Da ble fem terrorister, en politimann og libyske damer drept her, forteller Kristin.

Nå venter hun og reisefølget på beskjed om at det igjen er trygt å bevege seg ute i gatene, slik at de kan gjenforenes med henholdsvis mødre og venninner.

Den 4. juli reiser Kristin hjem til Hokksund. Det gleder hun seg til.

Se flere saker i dt.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.