RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritiserer Bush-fest

Sist oppdatert:
President George W. Bush planlegger å bruke 250 millioner kroner på tiltredelsesseremonien sin. - Alt for mye i krig- og katastrofetider, raser kritikerne.

I tre dager til ende skal presidenten feire begynnelsen av fire nye år i Det hvite hus. Festen skal avsluttes med et kjempefyrverkeri. Prislapp: 40 millioner dollar. Betalerne er private sponsorer.

- Jeg mener at disse tidene krever at vi må være mer edruelige, sier demokraten Anthony Weiner fra New York. Han peker på flere formål som er langt viktigere å bruke penger på, melder NTB/Reuters.

Amerikanske soldater i Irak har lenge tryglet om sikrere biler til bruk i krigen. Manglende pansring av kjøretøyene koster liv, men pansringen har hittil kostet for mye penger for regjeringen i Washington.

I tillegg ber hjelpeorganisasjonene om mer støtte fra USA etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia.

- I løpet av historien har vi hatt tiltredelser som dette flere ganger under ulike harde tider, sier presidentens rådgivere, Dan Bartlett og avviser dermed kritikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere