*Nettavisen* Nyheter.

Krokodille drepte igjen

En 56 år gammel dykker ble drept av en krokodille tirsdag. Han er den andre i rekken i løpet av fem dager.

29.09.05 18:27

Politiet har foreløpig ikke offentliggjort navnet på den døde dykkeren. Sannsynligvis skjedde angrepet mens han dykket ved Cape Don i nasjonalparken Gurig i Nord-Australia, melder nyhetsbyrået AP.

Roser dykkerkamerat
Dykkerkameraten (41) har forklart politiet at han så en stor saltvannskrokodille i nærheten av mannen like før han forsvant. Kameraten kom seg ombord i båten, og merket av stedet med en elektronisk markeringsbøye. Han fikk slått alarm over satelittelefon. Da politiet kom til stedet, fant de levningene etter 56-åringen på ei strand i nærheten. Politiet roser kameratens raske reaksjon.

Liket vil bli obdusert for å fastslå dødsårsaken, men operasjonsleder Dean McMaster sier mannen har skader som tyder på et krokodilleangrep.

Ønsker krokodille-jakt
Lørdag ble britiske Russell Harris (37) angrepet og drept av en fire meter lang saltvannskrokodille mens han snorklet sammen med en venn utenfor øya Groote Eylandt. Drapene setter fart i debatten om hvorvidt det skal tillates jakte på noen av territoriets 75.000 krokodiller. Saltvannskrokodiller kan bli opp til sju meter lange, og lever i elver og nær elvemunninger langs kysten. Etter at krokodillene ble fredet for 33 år siden, har antallet eksplodert de siste årene.

Politiet i Northern Territory advarer nå mennesker mot å bade og svømme i området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.