RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsen fornærmer USA

Sist oppdatert:
- For å kunne være direkte blir de ofte for simple, for ikke å si ensidige, sier Danmarks tronarving om amerikanerne.

Kronprins Frederiks onkel, Etienne de Monpezat, fikk med enerett for det franske ukebladet Piont de Vue gjøre et intervju med Frederik og hans forlovede Mary Donaldson på Fredensborg slott, skriver den danske avisen BT.

Frederik fortalte i intervjuet at da han som ung mann arbeidet i USA, beundret han landet for dets entusiasme, dynamikk og vitalitet. Men etter å ha vært i kontakt med andre land endret han holdning.

- Simple og ensidige

- Jeg har fått en mer nyansert oppfatning etter at det går opp for meg at det er noe feil med amerikanernes kvaliteter. For å kunne være direkte blir de ofte for simple, for ikke å si ensidige, sier han til det franske ukebladet ifølge BT.

Den oppsiktsvekkende kommentaren faller i forbindelse med et spørsmål om hva kronprinsen skal gjøre frem mot bryllupet. Frederik, som er ekspert på internasjonale relasjoner, sier han vil fortsette å holde kurs i emnet. Han fastslår at når det gjelder internasjonale relasjoner veier erfaring tyngre enn teori, og som eksempel nevner han sin oppfatning av amerikanere.

- Danskene er treige

Det er ikke bare Fredrik som overrasker i det eksklusive intervjuet. Australske Mary, som pryder hele forsiden av bladet, kommer med en bemerkning som nok ikke faller i helt god jord hos hennes nye landsmenn. Hun hevder rett og slett at danskene er treige.

På spørsmål om hva som slo henne mest første gang hun besøkte Danmark, nevner hun pent danskenes menneskelige varme, det vakre landskapet, vannet og snøen.

- Ikke noe negativt? spør Etienne de Monpezat.

- Danskene er uten tvil litt langsomme. Og vinteren kan også virke lang, svarer Mary, som etter planen skal bli Danmarks neste dronning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere