*Nettavisen* Nyheter.

Kronprinsparet besøkte kong Bhumibol

Foto: (Scanpix)

Kronprins Haakon og kronprinsesse Matte-Marit var onsdag i audiens hos kong Bhumibol og dronning Sirikit. Kronprinsparet er på et fire dager langt offisielt besøk i Thailand.

Det er det thailandske kongeparet som formelt er vertskap for kronprinsparet under besøket, men kong Bhumibol og dronning Sirikit lever ifølge Aftenposten tilbaketrukket på grunn av sviktende helse og høy alder.

Onsdagens audiens foregikk derfor i Hua Hin, 20 mil utenfor Thailands hovedstad Bangkok.

77-årige Bhumibol ble konge i 1946, etter at hans eldre bror, kong Ananda, ble drept i et attentat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kronprinsparet kom til Thailand tirsdag, og ble tatt i mot med pomp og prakt av landets kronprins Vajiralongkorn og hans søster prinsesse Chakri Sirindhorn.

Under besøket bor Haakon og Mette-Marit i kongeparets palass Boromabi Mansion, som ligger inne på området til Bangkoks turistattraksjon nummer en, Grand Palace.

Grand Palace er Bangkoks største og vakreste tempelanlegg, og ble bygget i 1782. Området, som brukes av de kongelige ved seremonielle handlinger, inneholder en rekke templer. Det viktigste er Smaragdbuddhaens tempel, som ifølge Aftenposten huser Thailands lykkebringende symbol, Emerald Buddha, som er skåret ut av jade.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bakgrunnen for kronprinsparets besøk er at det neste år er 100 år siden det ble opprettet diplomatiske forbindelser mellom Thailand og Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.