RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krypskyttere spist av løver


DREPT: Minst to antatte krypskyttere på jakt etter neshorn skal ha blitt drept av løver i Sibuya-reservatet i Sør-Afrika. 
DREPT: Minst to antatte krypskyttere på jakt etter neshorn skal ha blitt drept av løver i Sibuya-reservatet i Sør-Afrika.  Foto: Massimo Mei, Caters News (Bulls)
Sist oppdatert:
Minst to antatte krypskyttere er drept av løver i Sibuya-reservatet i Sør-Afrika, melder blant andre BBC.

Ifølge eieren av reservatet er det fortsatt usikkert hvor mange mennesker det er snakk om, skriver BBC.  

- Vi er ikke sikre på hvor mange de var - det var lite igjen av dem, skal reservatets eier, Nick Fox ha fortalt nyhetsbyrået AFP. 

De antatte krypskytterne skal ha hatt med seg blant annet en rifle, en øks og avbitertenger, samt mat for flere dager, og er antatt å ha vært på jakt etter neshorn, ifølge en pressemelding reservatet har sluppet på sin Facebook-side. 

De fikk først mistanke om at det hadde skjedd noe i reservatet tidlig mandag morgen. Et team ankom stedet der løvene hadde vært tirsdag, og fant rester etter mennesker - en hodeskalle og deler av et hofteben, ifølge Newsweek, samt utstyret til krypskytterne. 

De senere årene har etterspørselen etter horn fra neshorn økt.

- En gang mellom søndag 1. og tidlig mandag 2. juli, har en gruppe på minst tre krypskyttere ha tatt seg inn i Sibuya-reservatet, står det i pressemeldingen. 

Ifølge Fox har krypskytterne møtt på omkring seks løver. 

- Akkurat nå vet vi ikke hvor mange som er drept, men politiets rettsmedisinske avdeling vil fortsette etterforskningen. 

De senere årene har etterspørselen etter horn fra neshorn økt, spesielt i deler av Asia. Ifølge National Geographic ble 1028 neshorn drept ulovlig i Sør-Afrika i fjor. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere