RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt terrortrussel i Danmark

Danske sikkerhetsmyndigheter advarer mot en økt risiko for terrorhandlinger i Danmark og mot dansker i utlandet.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark mener det er ting som tyder på at det er en skjerpet trussel fra militante ekstremister i utlandet mot Danmark og danske interesser i utlandet, skriver danske Ekstrabladet.

Sikkerhetsmyndighetene mener trusselen særlig er skjerpet i områder hvor militante ekstremistiske grupper er aktive. Dette gjelder land i Nord-Afrika, Midt-Østen og Afghanistan.

- Den oppdaterte vurderingen av terrortrusselen er ikke et utrykk for at det er endret på det overordnede terrortrusselnivået for Danmark. Men det er PET’s vurdering at det i et visst omgang er snakk om en ytterligere skjerpelse av trusselbildet i forhold til Danmark samt danskene og danske interesser i utlandet, sier PET-sjef Jakob Scharf.

- Lavt trusselnivå i Norge

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) i Norge beroliger derimot med at det ikke er noen økt terrortrussel mot Norge:

- Jeg kjenner til den danske trusselvurderingen, men kan opplyse at det generelle trusselnivået i forhold til terror i Norge er uendret, altså lavt, noe det har vært i lengre tid, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til Nettavisen torsdag kveld.

Danmark har blitt møtt med sterke reaksjoner fra den islamske verden etter at danske aviser trykket karikaturene av profeten Mohammad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere