RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økte kamper i Darfur

Forholdene i Darfur har bare blitt verre etter at en fredsavtale ble inngått.

Ifølge lederen for FN-operasjonene i Sudan, Jan Pronk, har kampene i den herjede Darfur-regionen økt etter at en fredsavtale ble signert for to måneder siden, skriver BBC.

Bare den største av de tre motstandsgruppene i området har signert avtalen med sudanske myndigheter. Alle tidsfrister for at de to andre opprørsgruppene skal signere avtalen er overskredet.

Til tross for vanskelighetene og advarsler om at hele avtalen står i fare for å kollapse, forsvarer FN-lederen avtalen. Pronk mener det største problemet at avtalen ikke blir satt ut i live, og ikke avtaleteksten i seg selv.

Ifølge BBCs korrespondent i landet, har fredsavtalen kun ført til mer konflikt og forvirring, og befolkningen vender tommelen ned for avtalen.

FN utfører verdens største humanitære operasjon i Darfur. Mer enn 200.000 mennesker har trolig mistet livet, og mer enn to millioner mennesker har flyktet fra sine hjem i løpet av den tre år lange konflikten. Befolkningen utsettes for brutale overgrep, voldtekter og drap fra geriljagrupper.

Den Afrikanske Unionen sa seg nylig villig til å utvide sitt fredsoppdrag i Darfur til slutten av 2006 etter oppfordring fra FN.

Fredag møtes giverland i Brussel for å samle inn penger til gjenoppbyggingen av Darfur, og for å støtte fredsprosessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere