Ku Klux Klan-medlemmer marsjerte i Columbia

Tilhengere av den rasistiske og voldelige Ku Klux Klan-bevegelsen protesterer mot at South Carolina har fjernet sørstatsflagg fra offentlige bygninger.

Tilhengere av den rasistiske og voldelige Ku Klux Klan-bevegelsen protesterer mot at South Carolina har fjernet sørstatsflagg fra offentlige bygninger. Foto: Chris Keane (Reuters)

Den rasistiske og voldelige Ku Klux Klan-bevegelsen demonstrerte lørdag i South Carolina, i protest mot beslutningen om å fjerne sørstatsflagg fra offentlige bygninger i delstaten.

19.07.15 07:02

Flere av Klan-medlemmene hadde tatovert hakekors, gjorde nazihilsen og viftet med sørstatsflagg under marsjen som endte opp utenfor delstatskongressen i Columbia.

Motdemonstranter ropte slagord mot Klan-medlemmene, men store politistyrker greide stort sett å hindre de to gruppene fra å ryke i tottene på hverandre.

For mange, ikke minst USAs svarte, er sørstatsflagget et symbol på slaveri, rasisme og undertrykkelse.

Andre, først og fremst hvite langt ute på høyresiden, ser på flagget som et symbol mot statlig innblanding.

South Carolina fjernet sørstatsflaggene fra offentlige bygninger 10. juli, etter at en hvit rasist skjøt og drepte ni svarte i en kirke i Charleston.

Før massakren lot drapsmannen Dylann Roof seg avbilde foran et sørstatsflagg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Flere av Ku Klux Klan-tilhengerne viste stolt fram tatoveringer med hakekors og rasistiske slagord og symboler. Foto: Chris Keane (Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.