*Nettavisen* Nyheter.

Kule i hodet siden krigen

Den kinesiske bestemoren ble skutt av japanske styrker under den andre verdenskrig. Kulen ble fjernet først i år - 64 år senere.

77 år gamle Jin Guangying var overrasket da hun etter en røntgenundersøkelse oppdaget at det lå en kule innenfor hennes høyre øre. Helt siden hun var tretten har den levd sitt liv inne i hennes hode.

Geriljadatter
Som trettenåring ble hun nemlig skutt av japanske okkupasjonsstyrker under den andre verdenskrig. Hennes far var med i geriljaen, og Guangying var på vei for å hente forsyninger.

- Jeg ble oppdaget av den japanske hæren. De løp etter meg og åpnet ild. En kule gikk inn ved mitt høyre øre, jeg traff bakken og mistet bevisstheten, forteller hun til Ananova.

Da hun senere kom til bevissthet, var hun allerede kommet tilbake i sengen, hvor hennes mor behandlet henne med urtemedisin. Urolig nok var Guangying frisk igjen tre måneder senere.

Forbløffet kirurg
Kulen, som nå har ligget på innsiden av 77-åringens hode i 64 år, hadde gått gjennom armen til en person foran henne den aktuelle dagen i 1943. Sjefskirurgen som fjernet kulen tror dette kan ha været årsaken til at den ikke gjorde mer skade.

- Det faktum at kulen mistet kraft og fart da den gikk gjennom en annen person, og at den ikke traff et vitalt punkt i hodet, er nok hovedårsaken, sier han, men uttrykker likevel forbløffelse over funnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.