RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kultforfatter tok sitt liv

Sist oppdatert:
- Han var ytterst fascinerende og hadde våpen overalt, sa Johnny Depp om Hunter S. Thompson. Natt til mandag tok Thompson sitt eget liv. Diskuter forfatteren her!

Hunter S. Thompson skjøt seg i sitt eget hjem. Mannen bak «Frykt og avsky i Las Vegas» ble 67 år gammel.

Gonzo-journalist
Hunter S. Thompson var en kjent figur i både journalistikken og litteraturen og hadde en dedikert fanskare. Thompson er blitt kalt en av opphavsmennene til New Journalism eller det han selv kalte gonzo-journalistikk.

Helt enkelt sagt handlet det om at man selv hadde opplevd mesteparten av det man skrev om. I Hunter S. Thompsons tilfelle handlet mye om dop og våpen.

I 1998 lagde Terry Gilliam en spillefilm over Hunter S. Thompsons mye selvopplevde dopfest «Frykt og avsky i Las Vegas». Johnny Depp fikk hovedrollen som Thompson og bodde i flere uker hos forfatteren for å gjøre research.

Filmen var en av de store under 1998-utgaven av Cannes filmfestival. Mange vil likevel kalle hans «Fear and Loathing on the Campaign Trail '72» som den virkelige store klassikeren.

Gjennomgangsfiguren var Dr. Thompson, en aggressiv fyr på konstant alkohol-og doptrip som både deltok i og observerte samfunnet.

Lagde bombe sammen
- Han er en snurrig type, men en gjennomgående fascinerende kar. Huset hans er fullt av våpen. Da jeg kom, holdt han på å bygge en liten bombe. Han lærte meg å skyte med flere av våpnene han hadde - og det var ikke få, fortalte Johnny Depp til undertegnede i forbindelse med filmen.

Hunter S. Thompson brukte sine egne erfaringer i alt han skrev. Derimot hevdet han aldri at alt han skrev var sant.

- Fiksjon er basert på virkeligheten om du da ikke er en eventyrartist. Du må kjenne materialet du skal skrive om før du omsetter det i skrift, sa Hunter S. Thompson ifølge USA Today.

Larger than life
Thompsons hang til våpen og dop var ikke noe han la skjul på. Han var medlem av National Rifle Association og ifølge Depp var det ikke altså bare vanlige håndvåpen mannen hadde i huset.

Han var også politisk aktiv, men mest i den satiriske gaten. Dog holdt han på å bli valgt til sheriff i Aspen, der han bodde en gang, under sitt eget parti - Freak Power-partiet.
Thompson var svært mot Richard Nixon i sin tid og lot det bli godt kjent.

Mer ukjent er det kanskje at han og hans politiske syn er modell for onkel Duke tegneserien «Doonesbury» av Garry Trudeau.

Tilbaketrukket
Hunter S. Thompson var en stor helt på 70-tallet for mange da han blant annet skrev mye for Rolling Stone Magazine. Selv ble han tidlig en tilbaketrukket og sky type, noe skal også ha skyldes bivirkninger av narkotikamisbruk.

I en pressemelding fra familien mandag morgen skriver også Juan Thompson at Hunter S. Thompson var en mann som vernet om sitt privatliv og at familien derfor håper at fansen og media vil respektere dette.

Diskuter Hunter S. Thompson og hans bøker her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere