RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunsten inntar tsunami-strand

Sist oppdatert:
Leirfigurene ser ut som de er midt i strandkosen der de står og stirrer mot der bølgen kom fra. Thailand minnes flodbølgekatastrofen ved å plassere kunsten midt på strendene der bølgene kom.

Paitoon Jongtong er mannen bak leirstatuene av fornøyde små barn og kvinner.

Utplasserte skulpturer
Statuene skal være til minne om ofrene for flodbølgekatastrofen 2. juledag i fjor, og er å finne på Patong beach på Phuket.

Flere steder er store skulpturer og kunstverk stilt ut som et minne om alle som ble drept eller skylt vekk i tsunamien.

LES MER:Rekordmange feirer jul i Phuket

Venter strøm av turister
Myndighetene i Thailand regner med at det vil komme en økt strøm av mennesker til landet, og særlig Phuket, i år. Dette er ikke bare vanlig ferierende, men pårørende og direkte berørte overlevende som vil være tilstede ett år etter at katastrofen skjedde.

5.300 døde og 2.991 personer er fremdeles savnet, for ikke å nevne alle som ble skadet, men overlevde. Alt i alt døde 216.000 mennesker i hele Sør-øst Asia.

Malerier, kortfilmer, skuespill og skulpturer er inspirert av tsunamien i fjor. Både på Thailands strender og ellers i verden er det ventet at overlevende vil minnes 2. juledag ifjor med arrangementer.

Bygges i Khao Lak
Kunstnere fra hele verden har deltatt i en konkurranse som skal kulminere i fem store minnesmerker i Thailand.

Minnesparken vil bygges i Khao Lak Lamru National Park, et av de hardest rammende områdene for tsunamien - og også der det oppholdt seg flest norske turister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere