RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kurdiske opprørere drept i Tyrkia

Sist oppdatert:
Tre kurdiske opprørere har mistet livet i kamper mot tyrkiske regjeringssoldater det siste døgnet. Ni tyrkiske regjeringssoldater er såret.

Kampene begynte i fjellene nær Siirt sent torsdag kveld, mellom opprørere fra den kurdiske PKK-geriljaen, som nå går under navnet KADEK, og regjeringsstyrker, melder NTB-DPA.

Sammenstøtet er det siste i en rekke av flere mindre trefninger siden KADEK-medlemmer tidligere i måneden ble innvilget delvis amnesti. KADEK nektet å godta vilkårene for amnestiet, og krevde blant annet at det også måtte inkludere organisasjonens ledere. Blant disse er Abdullah Öcalan som soner en lang fengselsstraff i et tyrkisk fengsel.

Bare en håndfull av KADEKs anslagsvis 5.000 soldater har søkt om amnesti. Over 32.000 mennesker, de fleste av dem kurdiske sivile, er drept siden PKK på 1980-tallet grep til våpen i kampen for kurdisk selvstyre i det sørøstlige Tyrkia.

Kamphandlingene stilnet etter at Öcalan ble pågrepet i 1999, og KADEK har i dag lagt bort kravet om full løsrivelse og uavhengighet fra Tyrkia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere