RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kuwait begraver sine døde etter terrorangrep

ANGREP SJIAMOSKE: Ambulanser på plass utenfor Imam Sadiq-moskeen etter bombeangrepet under fredagsbønnen. Foto: Stringer (Reuters)
ANGREP SJIAMOSKE: Ambulanser på plass utenfor Imam Sadiq-moskeen etter bombeangrepet under fredagsbønnen. Foto: Stringer (Reuters)
Tusener av kuwaitere deltok lørdag i begravelsen til 18 av de 26 som ble drept i et bombeangrep mot en sjiamuslimsk moske fredag som IS hevder å stå bak.

De sørgende møtte fram i store skarer til tross for fasten i forbindelse med ramadan og en sommertemperatur på 45 grader. Dekket av kuwaitiske flagg ble kistene til de drepte båret til den sjiamuslimske gravlunden.

Blant dem som ble begravet i Kuwait, var det to iranere. Bårene til de siste åtte ble fløyet til den hellige byen Najaf i Irak for å begraves der.

LES OGSÅ: Mann som kjørte bombemann i Kuwait pågrepet

Terrorhandlinger er sjelden i Kuwait, der forholdet mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer er mindre spent enn i andre golfstater.

Likevel har forholdet blitt undergravet på grunn av framveksten av en gruppe sunnimuslimske salafister, som kaller sjiamuslimer vantro, og flere har fryktet et slikt angrep.

Den lokale IS-gruppa Wilayat Najd har påtatt seg ansvaret for angrepet som skjedde midt under fredagsbønnen i Imam Sadeq-moskeen i sentrum av Kuwait by.

Gruppa sto i forrige måned bak et annet angrep mot en sjiamuslimsk moske i Saudi-Arabia der 25 mennesker ble drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere