RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kuwait hevder å ha avdekket IS-nettverk

De fire mennene som er pågrepet, er kuwaitiske statsborgere og skal i avhør ha innrømmet å ha mottatt militærtrening. Bildet viser en politimann som kroppsvisiterer en mann ved inngangen til en moske ved byen Manama i juli.
De fire mennene som er pågrepet, er kuwaitiske statsborgere og skal i avhør ha innrømmet å ha mottatt militærtrening. Bildet viser en politimann som kroppsvisiterer en mann ved inngangen til en moske ved byen Manama i juli. Foto: Hamad I Mohammed (Reuters)
Fire antatte IS-medlemmer er pågrepet i Kuwait. Ifølge landets myndigheter har mennene deltatt i kamper i Irak og Syria.

De fire er kuwaitiske statsborgere og har i avhør innrømmet å ha mottatt militærtrening, opplyser innenriksdepartementet ifølge det statlige nyhetsbyrået KUNA.

– De var involvert i kampoperasjoner i Irak og Syria, heter det i uttalelsen fra innenriksdepartementet.

Ytterligere én mann, også han kuwaitisk statsborger, var del av det myndighetene omtaler som et nettverk av IS-medlemmer. Denne personen ble imidlertid drept i en «terroraksjon» i Irak, ifølge innenriksdepartementet.

Etter et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i hovedstaden Kuwait by den 26. juni har kuwaitiske myndigheter trappet opp kampen mot ytterliggående islamister.

Over 26 personer ble drept og 227 såret i angrepet som en saudiarabisk gjerningsmann sto bak. Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) tok på seg skylden for angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere