*Nettavisen* Nyheter.

Kvalt i 20 cm høy celle

Foto: REUTERS/Ruben Sprich

Fem brannmenn er funnet døde etter at taket i en parkeringskjeller i Sveits kollapset. To er fortsatt savnet, og redningsmannskapene kjemper en desperat kamp mot klokka. Se web-TV og bilder fra redningsaksjonen her.

28.11.04 10:09

Fem brannmenn er nå bekreftet døde etter ti timer leting i tykk røyk. De 200 redningsarbeiderne fortsetter nå søket etter de to siste. Ulykken skjedde i Gretzenbach i Sveits lørdag morgen.

- Så lenge vi er usikre på om de har omkommet, nekter vi å gi opp håpet om at de overlever, sier brannsjef Paul Haus til nyhetsbyrået AP.

Håpet svinner
Men talsmannen for politiet, Frank Wilhelm, innrømmer at håpet svinner for hvert minutt som går.

- Situasjonen er svært alvorlig, sier Wilhelm til AP.

Brannmannskapene var en del av en gruppe på 11 som gikk inn i parkeringskjelleren under et boligkompleks i Gretzenbach nord i Sveits lørdag morgen.

- Vi hadde radiokontakt den første tiden, men den har blitt brutt, forteller en talsmann for politiet.

Funnet i lomme
Brannmennene ble sperret inne da betong-taket over en parkeringskjeller raste sammen idet de forsøkte å slukke en brann lørdag.

Tre av brannfolkene greide å komme seg ut av kjelleren på egen hånd, mens en fjerde ble reddet, skal det gå frem av en uttalelse fra politiet.

Redningspersonell kunne først høre lyder fra de innesperrede brannmannskapene, men lydene har etter hvert dødd ut, het det i politiuttalelsen tidligere lørdag, ifølge AP.

De fem døde ble funnet i en 20 centimeter høy celle eller lomme i den kollapsede bygningen, og døde trolig av kvelning.

Nyhetsbyrået Reuters melder at også de to brannmenne som forsatt er savnet antas å være omkommet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag