RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvalte jente med superlim

Foto: Påtalemyndigheten
Sist oppdatert:
48 år gamle Bill Benefiel ble torsdag henrettet i delstaten Indiana for å ha kvalt ei ungjente med superlim og teip.

Bill Benefiel ble dømt til døden for å ha bortført 18 år gamle Delores Wells fra Terre Haute i Indiana i 1987. Etter å ha holdt jenta fanget som sexslave i 12 dager, kvalte han henne ved å fylle nesen hennes med hurtiglim og teipe munnen hennes, melder Reuters.

Ei 17 år gammel jente som Benefiel også hadde bortført, var vitne til drapet. Jenta hadde blitt holdt som fange i fire måneder. I løpet av fangenskapet limte Benefiel øyelokkene hennes med superlim og festet teip over øynene. Jenta skal ha blitt voldtatt over 60 ganger før hun greide å rømme og melde fra om bortføringene.

Benefiel ble dømt til døden for bortføring og voldtekt i 1988. Forsvarerne hevdet han måtte frikjennes på grunn av sin mentale tilstand, men etter 17 års rundgang i rettssystemet ble han henrettet med gift i Michigan City i Indiana torsdag.

- La oss få det overstått, var alt Benefiel ville si før henrettelsen. Han ble erklært død klokken 06.35 norsk tid.

Bill Benefiels siste måltid besto av to liter iskrem og 12 brus, sier en talskvinne for fengselsvesenet i Indiana. Han er den andre personen som er henrettet i delstaten i år. Til sammen 16 dødsdømte er henrettet i USA så langt i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere