RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne død av fugleinfluensa

(EPA/ROBERT GHEMENT)
Sist oppdatert:
En 19 år gammel kvinne er død etter at to nye tilfeller av fugleinfluensa er oppdaget i Indonesia. Nå blar Verdensbanken opp 500 millioner dollar for å bekjempe farsotten.

To mennesker har fått fugleinfluensa i Indonesia, ifølge AP. Kvinnen var fra byen Tangerang i utkanten av hovedstaden Jakarta.

- Vi tror hun fikk viruset fra smittede døde fugler i nabolaget, sier helseminister Hariadi Wibisono.

Slektning (8) smittet
En åtte år gammel slektning av kvinnen er brakt til sykehus etter at han fikk påvist viruset.

Ifølge Wibisono har et laboratorium i Hong Kong bekreftet at begge tilfellene stammer fra fugleinfluensa, men det er ikke kjent hvordan gutten ble smittet.

Verdensbanken har nå sagt at den vil å punge ut opp til 500 millioner dollar for å hjelpe fattige land til å kjempe mot viruset.

Banken skal delta i en internasjonal konferanse i Geneve i neste uke, der håndteringen av fugleinfluensa blant fjærkre og andre fugler skal diskuteres, samt planer for en eventuell verdensomspennende epidimi.

62 døde
Viruset H5N1 har drept minst 62 mennesker og forsaket mer enn 100 millioner døde fugler siden 2003.

De fleste tilfellene der mennesker har dødd som følge av viruset, har sammenheng med nær kontakt med smittede fugler. Eksperter frykter at viruset kan mutere til en form som lett smitter fra menneske til menneske, og at dette kan starte en verdensomspennende epidemi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere