Kvinne hevder hun er over 126 år

Ti måneder gamle Mohammed er den yngste av Hamida Musulmanis rundt etthundre etterkommere.

Ti måneder gamle Mohammed er den yngste av Hamida Musulmanis rundt etthundre etterkommere. Foto: (Scanpix)

En libanesisk kvinne hevder hun har dokumenter som beviser at hun er født i 1877, og følgelig minst 126 år gammel.

15.06.04 14:46

Hamida Musulmani er skrøpelig og rynkete, men sier likevel hun føler seg i god form. Tross sviktende syn deltar hun fortsatt i arbeidet på familiegården i sør-Libanon. Tidligere denne uken viste kvinnen Reuters et dokument fra folketellingen i Libanon i 1932, hvor det står at fødselsåret hennes er 1877.

Lokale myndigheter sier papirene er ekte, til tross for at hun må ha vært 55 år gammel da de ble laget. Hvis det viser seg at papirene virkelig er ekte, vil Musulmani allerede være fire år eldre enn den eldste person som noen gang er dokumentert – en fransk kvinne som døde for sju år siden, 122 år gammel.

Musulmani tilhører en sjiamuslimsk jordbrukerfamilie. Dokumenter Reuters har tilgang til viser at hennes ektemann Ali var født i 1890, og altså må ha vært 13 år yngre enn henne. Ektemannen døde i 1960.

Den gamle libanesiske kvinnen forteller at hun sluttet å spise kjøtt for mange år siden. Og selv om familien hennes dyrker tobakk, røyker hun ikke.

- Jeg spiser bare det jeg selv dyrker. Jeg har det bra, det eneste problemet er at synet er begynt å svikte, forteller Musulmani, som har rundt 100 etterkommere, den yngste bare ti måneder gammel.

Den eldste personen med tilstrekkelig dokumentasjon rundt fødselsdato, har hittil vært Jeanne-Louise Calment, som døde i 1997, 122 år og 164 dager gammel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.