*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne kidnappet og torturert

En 24 år gammel kvinne skal ha blitt kidnappet til Sverige og utsatt for grov tortur i tre måneder - i immigrasjonsmyndighetens leilighet.

19.10.03 17:16

Politiet i Kalmar etterforsker nå en grov kidnappingssak med forgreninger til flere europeiske land, skriver svenske Aftonbladet søndag.

En 24-årig kvinne skal ha blitt kidnappet til Sverige og blitt holdt fanget i tre måneder i en leilighet eid av de svenske immigrasjonsmyndighetene. Her skal hun ha blitt utsatt for grov tortur. Kvinnens onkel og hennes mors tidligere elsker mistenkes for overgepene og det var de som disponerte leiligheten.

Kvinnen har vært bosatt i Tyskland i flere år, og det var der alarmen gikk lørdag. Kvinnens mor, som bor i Frankrike, kontaktet tidligere i uken tyske myndigheter. Da hevdet hun at datteren var blitt bortført mot sin vilje og ble holdt fanget ved en gitt adresse i Stockholm.

I leiligheten bor morens bror med sin familie. Lørdag oppsøkte politiet leiligheten, og fant der 24-åringen og onkelens familie. Både onkelen og kvinnen ble brakt inn til politiet.

Kvinnen hadde ingen synlige skader, og i forhør var de innblandede partene uforstående til politiets opplysninger. Onkelen ble satt fri, og kvinnen er nå tatt hånd om av sosialmyndighetene.

Brøt sammen
I neste forhør lørdag kveld brøt kvinnen sammen og fortalte at hun var blitt kidnappet til Sverige og holdt fanget og torturert i tre måneder, skriver Aftonbladet.

Kalmarpolitiets informasjonssjef Ulf Karlsson vil ikke gå inn på hva torturen skal ha bestått i, men bekrefter at kvinnen har skader etter å ha blitt utsatt for vold.

Grensealarm
Da politiet skulle pågripe onkelen for andre gang, fant de verken han eller hans familie i leiligheten. Nå er det slått grensealarm til alle nærliggende len i Sverige.

Samtidig ettersøkes mannen som er mistenkt for å ha kidnappet kvinnen. Politiet vet ingenting annet om mannens identitet at han er morens tidligere eller nåværende elsker.

Politiet mistenker at en gjeld mellom 24-åringens mor og onkel kan være bakgrunn for motivet i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.